Presentación libro ‘Quan els animals ragonavan’ de Gabriel Sanz

1171

Presentación libro ‘Quan els animals ragonavan’.

Etnotextos del país de l’Isàbena, de Gabriel Sanz.

Viernes 30 a las 19 horas en Espacio Pirineos.

Quan els animals ragonavan é l’afortunada expresion utilizada per una informadora pa referir-se a un tèmps atàvico, en el que homes i dònas habitavan un mon encantau i subsistivan entre misèria i guèrra. Este llibre indaga en la memòria popular d’aquell tèmps, desapareixeu pel impulso devastador de la modernizacion.

L’autor ha rescatau els testimònios orals de la última generacion que va viure a n’aquella sociedat, i els ha presentau, analizau i interpretau seguint els pasos de Severino Pallaruelo i Enrique Satué. El resultau é una valiosa coleccion d’etnotèxtos relataus en la llengua del país: el ribagorçano. Un legau ancestral que la Editorial Pirineo posa ara a disposicion de toz, pa que els herèus de la Casa el disfruten, el conserven i el transmitan.

Gabriel Sanz Casasnovas (Fonz, 1992) é Doctor en Història per la Universidat de Zaragoça i miembro de la Sociedat de Lingüística Aragonesa. Las suyas investigacions sobre l’Impèrio romano d’época tardana han apareixeu a divèrsos congresos i revistas especializadas. Desde l’an 2016, a més a més, l’autor ha combinau ixe treball acadèmico en la enquesta del domínio lingüístico ribagorçano.